Dakpanklassen Mercurius College vormen geen probleem voor NIVO 

De start van een nieuwe school is natuurlijk een ultiem moment om de IT goed in te richten. Toen het Mercurius College in 2023 op een eigen locatie een vliegende start maakte, stond Niek Theunissen als IT-beheer aan de wieg van de complete IT-infrastructuur. En daar paste NIVO voor het Identity Management naadloos in.

Betrokken ouders 

‘Het Mercurius College betrekt ouders/verzorgers van de leerlingen graag bij de school’, vertelt Niek Theunissen. ‘Bij de start is hen dan ook gevraagd mee te denken over de inrichting van de IT. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Microsoft landschap met daarbij pakketten als Zermelo en Somtoday. In de dakpanklassen (3 niveaus in 1 klas) wordt deels les gegeven op de computer, deels ‘uit boeken’ en deels zonder boeken. In de praktijk blijkt dat voor menig uitgever echter een uitdaging te zijn, om het maar ‘zacht’ uit te drukken.

Leerlingen in subgroepen 

De mensen van NIVO snappen daarentegen precies hoe je het leerlingenbestand (en ouders en betrokken docenten) in subgroepen moet indelen om iedereen op tijd van de juiste informatie te voorzien. Wonderlijk dat zo’n organisatie als IDFocus dit wel kan en snapt en grote uitgeverijen niet!

Geen stress door korte installatie en testperiode 

Bij de start van een school moet heel veel in een heel korte tijd gebeuren. Bij het Mercurius College was dat niet anders. De tijd die we hadden voor de installatie en testen van NIVO was zeer kort. En werd nog korter vanwege enkele uitdagingen met Somtoday. Maar daar krijgen Mark en zijn collega’s geen slapeloze nachten van! Hun kennis, flexibiliteit en bereikbaarheid maken het verschil.

Samenwerking zoals het hoort

Ook toen we in staffels live gingen (eerst medewerkers, toen ouders en als laatste de leerlingen), heeft NIVO de vinger aan de pols gehouden en gaven ze echt invulling aan het woord samenwerking. Zo liepen we bijvoorbeeld tegen een probleem aan dat niet bij ons lag noch bij NIVO. Men heeft toen alle softwareconnecties uitgelezen en werd duidelijk dat een connectie met een uitgever voor de verstoringen zorgde. Het team van NIVO dacht actief mee, liet ons zien waar ze mee bezig was en was heel open en toegankelijk. 

Op zoek naar 'onbekende' ouder

IDFocus heeft veel voor ons betekend, maar kan natuurlijk niet antwoord geven op alle vragen. Zo ontvingen we de vraag van een ouder dat deze geen accountactivatie had ontvangen. Wij zoeken en zoeken, maar konden de oplossing niet vinden. Het Mercurius College was eerder in een andere school gehuisvest en het bleek uiteindelijk om een ouder van het Grotius College te gaan. In een oude (en gemixte) groepsapp was over de activatie van NIVO gesproken en deze ouder had zijn/haar kinderen niet op het Mercurius en hoefde dus ook geen activatiecode te ontvangen. Maar voor je daar achter komt…

Denk aan eenvoudig mailadres

Tijdens zo’n intensieve installatieperiode loop je natuurlijk altijd tegen punten aan waar andere scholen van kunnen leren. Zo was ons emailadres voor de inlogactivatie te ingewikkeld en daardoor foutgevoelig. Toen we dit mailadres aangepast hadden en mensen direct naar het portal op de website konden verwijzen, scheelde dit veel vragen en tijd!  En het is handig om over een A4-tje te beschikken waarin alle ouders, leerlingen en medewerkers de benodigde stappen nog eens rustig kunnen nalezen.

Schaalbaar dus klaar voor de toekomst

Het Mercurius College is een school die volop in ontwikkeling is. Je ziet nu al enige in-, door- en uitstroom, maar over een jaar gaan we te maken krijgen met de eerste examenkandidaten.  Dan is het goed om te weten dat NIVO cloudgebaseerd en dus schaalbaar is. Het kan, net als het Mercurius College, zonder problemen meegroeien. Kom gerust eens kijken!’

Over het Mercurius College  

Het Mercurius College is een vrije middelbare school in Delft. De school (voor mavo, havo en vwo basisschooladvies) streeft er naar te drijven op drie belangrijke pijlers: liefde, verbinding en vitaliteit. De school is in 2023 als zelfstandige school gestart met circa 300 leerlingen verspreid over 4 leerjaren en heeft zo’n 50 medewerkers.

 

De casestudy van het Mercurius College nog even rustig nalezen? Download hier de PDF. 

 

Somtoday en NIVO