Nieuws

NEN 4400-1 certificering

Februari 2024

IDFocus is vanaf dit jaar in het bezit van het NEN 4400-1 certificaat. Dit is een nationale norm waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij hun financiële zaken goed geregeld hebben. Met dit NEN 4400 certificaat weet jij zeker dat IDFocus een integere werkgever is en betrouwbaar is om mee samen te werken.
De normering is vooral ontwikkeld om de eventuele financiële risico’s en aansprakelijkheid van inleners van arbeid en aanbieders van werk te beperken.

Zekerheid voor jou

De inspectie heeft vastgesteld dat IDFocus (en daarmee ook NIVO) voldoet aan alle eisen inzake de afdracht van loonheffingen, omzetbelasting, sociale lasten, controle op identiteit en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland en de Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag. Als je onze experts inhuurt, weet je dus zeker dat jouw organisatie achteraf niet te maken krijgt met onaangename naheffingen of boetes.

Wij wisten natuurlijk allang dat we onze financiën en HRM goed op orde hebben, maar het is fijn dat dit nu officieel bevestigd is.
Wil je meer weten wat NIVO voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

NEN4400 normering NIVO IDFocus

NIVO Easy Administration Tool - NEAT

Januari 2024

De ontwikkeling van Identity Access Management en NIVO staan nooit stil. Continu zijn wij bezig om jouw gegevens verder beschermen, zonder dat het een onwerkbare oplossing wordt. 

Dat geldt ook voor onze webinterface NIVO Easy Administration Tool (NEAT), dat vanaf nu volledig vernieuwd is.  NEAT is ons transparante Identity Management Systeem voor beheerders, helpdesk en administratie. Met behulp van NEAT zie je precies wanneer welke wijzigingen op welke identiteit hebben plaatsgevonden en wat het resultaat van deze aanpassingen is. 

Deze nieuwe versie van NEAT is sneller, moderner en eenvoudiger in gebruik. Ook Multi Factor Authenticatie voor de beheerders is nu standaard geïntegreerd. Zo weet je zeker dat de veiligheid van alle persoonsgegevens binnen jouw school gewaarborgd is.

Meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Eindelijk (een beetje) tijd voor een teamfoto

Oktober 2023

Met al onze drukke werkzaamheden buiten de deur, zijn we zelden met z’n allen op kantoor. Dus als we eens met het grootste deel van het team in Rijswijk informeel lunchen en bijpraten, is dat een goede reden voor een foto! Helaas ontbreken Maarten en Elif op deze foto (resp. vanwege vakantie en studie). In december hebben we een datum geprikt om écht met zijn allen te lunchen en een echte teamfoto te maken. Keep you posted!

Geslaagd webinar NIVO Online 

September 2023

De afgelopen jaren hebben al vele scholen in het Voortgezet Onderwijs gekozen voor NIVO als Managed Service. Inhakend op de ontwikkelingen in de markt gaan we nu een stap verder, NIVO als SaaS IAM-oplossing.

Om duidelijk te maken wat dit voor de deelnemende scholen betekent en hoe en wanneer dit wordt geïmplementeerd, organiseerde IDFocus eind september een webinar voor scholen die al werken met NIVO.

In een klein uur tijd praatten Mark van Reijn en Jolanda van den Akker zo’n 20 deelnemers bij over deze door IDFocus gehoste SaaS IAM-oplossing. Vanzelfsprekend was er ook voldoende ruimte voor vragen.

Heb jij het webinar gemist of wil jij weten wat NIVO Online voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact op met Jolanda van den Akker.

Webinar 

Juni 2023

De veiligheid van digitale persoonsgegevens staat flink onder druk. Zeker ook in het onderwijs. Samen met Expanding Visions verzorgde Mark van Reijn van IDFocus een webinar over dit onderwerp. 

Lees hier meer over het webinar of kijk het terug.

ParnasSys Module

Mei 2023

Sinds kort is nu ook de ParnasSys module beschikbaar als bron voor NIVO Identity Management. 

Lees er hier mee over.

NIVO Online 

Maart 2023

De afgelopen jaren hebben wij bij meer dan 85 scholen NIVO als Managed Service geïnstalleerd. Maar we gaan nu een stap verder. Sinds kort is NIVO namelijk ook als SaaS beschikbaar. NIVO Online is de door IDFocus gehoste SaaS IAM-oplossing.

Op onze Aanbodpagina staat meer informatie over NIVO SaaS. Of neem vandaag contact ons op. We vertellen je er graag meer over. 

NIVO SaaS

Oplevering bij CVO Noord West Fryslan

Februari 2023

Deze maand hadden we weer een oplevering van NIVO Identity Management software. En wel bij CVO Noord West Fryslan.

De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noord- en West Fryslan bestaat uit zeven scholen voor voortgezet onderwijs.

Traditiegetrouw hebben wij Friese Oranje koek meegenomen om deze oplevering te vieren. 

Ook interesse in NIVO? Neem contact met ons op.

IDFocus is erkend leerbedrijf

Januari 2023

IDFocus is het jaar goed gestart. Wij zijn namelijk een erkend Leerbedrijf geworden. En Elifnur, een studente MBO 4 ICT is in dat kader net bij ons gestart.
We zijn erkend leerbedrijf geworden voor ICT - Expert IT systems and devices, niveau 4, MBO.

Goede en veilige werkplek met deskundige begeleiding

Je wordt echter niet zomaar een erkend leerbedrijf. We moeten namelijk voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moeten we de student een goede en veilige werkplek bieden, waar hij/zij ervaring opdoet met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Ook moet er een praktijkopleider zijn die de student op de werkvloer begeleidt.

Maar het is voor studenten zo ontzettend belangrijk om een stage of leerbaan te hebben. Alleen zo kunnen studenten het geleerde in de praktijk brengen. En alleen zo beschikt Nederland straks over ervaren studenten. En wij zijn heel blij met Elifnur!

Denk je erover om ook een erkend leerbedrijf te worden? We vertellen je graag hoe wij dit traject in gang gezet hebben.

Goud

Oktober 2022

Succes moet je koesteren. Dat doen we binnen ons eigen bedrijf, maar dragen ook andere toppers een warm hart toe. Zoals Amber van de Meijden die deze maand bij het EK junioren goud won bij het Inline skaten in Italië.

IDFocus sponsort Amber al enige tijd en we kijken uit naar nog meer mooie resultaten van deze jonge topsporter!

 

IAM uitbreiding bij ROC Friese Poort 

September 2022

We hebben al jarenlang een zeer goede relatie met ROC Friese Poort. Mooi dat deze samenwerkng nu met de gunning voor IAM uitbreiding een vervolg krijgt. Natuurlijk vieren wij data met een taartje bij de kick-off. Een warm welkom in Leeuwarden! Bedankt voor jullie vertrouwen en gunning van de opdracht!