Nieuws

Phishing

januari 2021

De afgelopen tijd ontvingen wij vanuit diverse scholen de melding, dat zij te maken hadden met Phishing via valse ELO inlogpagina’s. De ontvangers werden naar een gekopieerde website gelokt, waar ze vervolgens hun inloggegevens prijsgaven. Want ook binnen onderwijswereld wordt het steeds lastiger om phishingberichten van echte berichten te onderscheiden.

Bescherming door NIVO Secure Access

Bescherm u tegen dit soort praktijken met NIVO Secure Acces. Naast de eenvoud van één keer inloggen voor meerdere applicaties, biedt SSO (Single Sign On) ook de mogelijkheid om de enige overgebleven aanmeldprocedure te verscherpen.
Dit gebeurt onder andere met 2-Factor Authenticatie. U logt dus in met een wachtwoord, maar moet ook nog een code invullen die u via een sms ontvangt.  Ook zonder dat kent NIVO SSO maatregelen om kopiëren tegen te gaan.

Daarnaast kunt u met NIVO Identity en Access Management in zeer korte tijd een wachtwoord reset voor uw gebruikers door te voeren. Zo verbreekt u de toegang en beperkt u de schade bij onverhoopt misbruik.

Wilt u ook veiligheid voor uw school en meer weten over ons product? Wij vertellen het u graag! Bel 06-14296120 of mail naar Jolanda van de Akker. Of vraag het aan een van onze NIVO-scholen.

bescherming tegen phishing

IAM essentieel voor het CAK

december 2020

Als uitvoeringsinstantie van het Ministerie van VWS zijn de gegevens waarmee het CAK werkt divers en privacygevoelig. En dan werkt het CAK ook nog eens voor 3 verschillende doelgroepen, te weten interne medewerkers, burgers en gemeenten c.q. zorgverleners. Een duidelijke en goed beveiligde structuur wie wanneer bij welke data mag komen, is dan ook essentieel. Oftewel Identity en Acces Management (IAM). Als IAM-adviseur zorgt IDFocus er sinds 2010 voor dat de informatiestromen binnen het CAK veilig, goed en gestructureerd verlopen. Meer weten over IAM voor uw organisatie? Lees hier het hele verhaal van het CAK of neem contact op met Jolanda van den Akker op 06-14296120 of jvandenakker@idfocus.nl

Aura Module

november 2020

Aura is een online bibliotheekapplicatie voor het uitleenbeheer van allerlei soorten media, boeken en documentatie. NIVO heeft een directe koppeling met Aura. Deze onthoudt automatisch de identiteitsgegevens van de leners. Hiermee bespaart u veel tijd voor uw school. NIVO Aura integratie betekent flexibiliteit, tijdbesparing en minder fouten.

Gegevens van de lener

De Aura Module onthoudt automatisch de identiteitsgegevens van de lener, bestaande uit:
– Gebruikersnaam
– Adresgegevens
– Klas of groep van leerling
– Gsm-nummer
– Vestigingsnummer bij meerdere schoollocaties
– Emailadres
– Nummer van Aurapas

Weten wat Aura voor uw school kan betekenen? Neem contact op met Jolanda van den Akker op 06-14296120 of jvandenakker@idfocus.nl

Van idee naar succesvolle IDM-software: 10 jaar IDFocus

oktober 2020

In 2010 begon Identity Management langzaam gemeengoed te worden. IDFocus B.V. bestaat nu 10 jaar en de oprichters Mark van Reijn en Sebastiaan Veldhuisen hadden deze opmars destijds goed gezien. IDM software is vandaag de dag niet meer weg te denken. Ondanks diverse serieuze ‘hobbels’ heeft IDFocus zich in 10 jaar tijd ontwikkeld tot een vooraanstaande speler op de markt van identity managementsoftware. Waren consultancyopdrachten bij de start van IDFocus essentieel, nu heeft IDFocus met NIVO een succesvol eigen product. Scholen binnen het Voortgezet Onderwijs kunnen niet meer om NIVO heen. Bovendien zijn NIVO-gebruikers van het eerste uur, zoals Annamaria van Schurmann en Slingerbos|Levant, nog steeds tevreden klant.

Rooskleurige toekomst

Ook na 10 jaar IDFocus gaan Mark en Sebastiaan nog altijd fluitend naar kantoor. ‘We hebben de afgelopen jaren veel geleerd. Niet alleen over Identity Management software en de problematiek op scholen, maar ook over het voeren van een bedrijf’, vertelt Sebastiaan. ‘Maar we zouden de stap naar zelfstandig ondernemerschap zo weer zetten’, vult Mark aan. ‘Het klantenbestand groeit gestaag en de contracten worden langer. Dat geeft rust en zekerheid. We zien ook dat NIVO omarmd wordt. Er is binnen het voortgezet onderwijs écht behoefte aan onze betaalbare turnkey IDM-oplossing. Over 5 jaar is IDFocus als organisatie dan ook minstens verdubbeld en werken minimaal 125 scholen met NIVO.’ Lees hier het hele verhaal over 10 jaar IDFocus. Meer weten wat IDFocus voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Jolanda van den Akker op 06-14296120 of jvandenakker@idfocus.nl

Kan ik u wel vertrouwen

augustus 2020

Publicatie in AG Connect. Bedrijven hebben steeds minder direct contact met hun klanten, partners en zelfs met hun medewerkers. Het geven van toegang aan deze groepen moet met een bepaalde mate van vertrouwen gepaard gaan. Hoe weten we zeker dat het om de juiste persoon gaat die hier toegang krijgt? In het beveiligingsbeleid leidt dit vaak tot het gebruik van tweefactorauthenticatie: een extra stap naast de bekende combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, ziet Mark van Reijn van IDFocus. Maar dat komt in vele soorten en mate.

Afspraak

Meer weten wat IDFocus voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Jolanda van den Akker op 06-14296120 of jvandenakker@idfocus.nl

Kan ik u wel vertrouwen

Koppeling NIVO en MS Teams

juni 2020

Microsoft Teams, ook wel Teams genoemd, is een communicatie- en samenwerkingsplatform. NIVO krijgt binnenkort een directe koppeling met MS Teams. Hierna kunnen, op basis van informatie die NIVO uit het schooladministratiesysteem haalt, Teams worden aangemaakt.

Officiële Microsoft API

Met Teams komen chatten, videoconferentie, bestandsopslag, waaronder gedeelde bestanden, en integratie van applicaties samen. Doordat we gebruik maken van de officiële Microsoft API, weet u zeker dat de werkende koppeling tussen NIVO en MS Teams ook in de toekomst is gegarandeerd.

Koppeling NIVO en MS Teams:

Door de koppeling tussen de IDM software NIVO en MS Teams worden de volgende functionaliteiten ondersteund:
• Aanmaken van Teams op basis van NIVO klassen en lesgroepen
• Aanmaken van Teams op basis van Magister categorieën
• Variabele instellingen zoals messaging en rechten bij het aanmaken
• Gebruik maken van een voorbeeld Team (per type) als template bij het aanmaken
• Onderhouden van lidmaatschappen van leerlingen
• Onderhouden van eigenaarschap van mentoren
• Samenwerking met AADConnect, maar kan ook standalone

NIVO koppeling MS Teams

NIVO Connector AFAS

juni 2020

NIVO biedt sinds kort een koppeling met het AFAS HRM systeem. NIVO haalt de volgende gegevens over uit AFAS.
* Persoonsgegevens (naam, adres, roostercode, prive e-mailadres, telefoonnummers etc.)
* Dienstbetrekkingen (startdatum, einddatum, type dienstverband, functie, relatie tot de organisatiestructuur)
* Organisatiestructuur (vestigingstructuur)
Met deze gegevens kan NIVO een medewerkeridentiteit creëren (zoals dat met een LAS als bronsysteem kan). Tevens kunnen we groepen aanmaken op basis van de AFAS organisatiestructuur. Deze kunnen naar doelsystemen worden doorgezet.

Medewerkeridentiteit

Bovendien kan NIVO deze medewerkeridentiteit terugschrijven naar Magister, zodat de HR gegevens niet langer handmatig bijgehouden moeten worden in Magister. Het handmatig aanmaken van een kaal medewerkerobject in Magister is echter nog wel noodzakelijk. Wilt u meer weten over onze koppeling met AFAS? Jolanda van den Akker kan u er alles over vertellen. Bel 06-14296120 of mail naar jvandenakker@idfocus.nl

NIVO connector AFAS

NIVO Zermelo Module

Mei 2020

Zermelo is een rooster- en planningspakket voor het Voortgezet Onderwijs. Mensen kunnen hier op inloggen om roosters te maken, ouderavonden te plannen en de resultaten van roosters en planning in te zien. Vanaf nu is er de NIVO Zermelo Module, waarmee u dit pakket aan onze Identity Management Software NIVO koppelt.

Functionaliteit

Met NIVO kunt u gebruikers in Zermelo aanmaken, zodat medewerkers, leerlingen, ouders en gastgebruikers toegang krijgen tot Zermelo. Hierbij kan NIVO zorgen voor de volgende informatie:

– Type gebruiker: docent, leerling, ouder
– Inlognaam
– Naamgegevens
– Email adres
– Adresgegevens (uitsluitend op verzoek, Zermelo raadt dit af)
– Geslacht (uitsluitend op verzoek)
– Rollen
– Uniek ID uit Magister of Somtoday
– Archief-status (gearchiveerd of niet)
– Leerlingen: gerelateerde ouders
– Ouders: gerelateerde leerlingen

Authenticatie

Verder kan NIVO zorgen voor de juiste instellingen voor authenticatie: – LDAP authenticatie-instellingen (evt. via NIVO zelf)
– One-Time Password (OTP) instellingen
– 2FA afdwingen per gebruikerstype
Via de Secure Authentication module kan NIVO bovendien SSO verzorgen.

Bel Jolanda van den Akker op 06-14296120 als u wilt weten wat de koppeling tussen Zermelo en NIVO voor uw school betekent. Mailen naar jvandenakker@idfocus.nl kan ook.

NIVO Zermelo Module

Veilig thuiswerken – wij delen onze kennis

Maart 2020

Het coronavirus zorgt ervoor dat velen van ons thuiswerken. Gelukkig zijn daar goede en veilige voorzieningen voor.   Micro Focus IDFocus en Capitar  Security bundelen hun krachten op het gebied van Identity Management, Access Management en Data Security om ervoor te zorgen dat thuiswerken voor uw organisatie veilig en snel realiseerbaar is.

Op LinkedIn zullen we met de hashtag #IAMthinktank adviezen posten over de beveiliging van uw virtuele organisatie. Of u thuiswerkt, of na de crisis vanaf welke plek ter wereld dan ook, onze adviezen helpen u om dat veilig te doen. Omdat we gewend zijn als virtuele organisatie te werken, draaien onze organisaties op volle kracht en zijn wij beschikbaar om uw vragen over veilig virtueel werken te beantwoorden.

Mocht u zulke vragen hebben of wilt u uw zorgen rondom de veiligheid van uw virtuele organisatie met ons spiegelen, neem dan contact met ons op.

Gastenmodule binnen NIVO

December 2019

Ons Identity management team werkt hard om alle wensen van onze klanten te vervullen. En dat is nu gelukt met de nieuwe NIVO Gastenmodule. Met NIVO Gastenmodule zorgt u ervoor dat alle mensen die niet in Magister en Somtoday staan, zoals medewerkers, bestuur, stagiaires en externe adviseurs,veilig en gecontroleerd toegang kunnen krijgen tot de ICT omgeving binnen uw school. Iedereen heeft een andere rol en krijgt dan ook rol based toegang!

Unieke oplossing

NIVO Gastenmodule is uniek en betekent voor uw school een heldere aanvulling m.b.t. schoolgerelateerde externe relaties. U kunt hiermee duidelijk instellen wanneer de relatie begint en wanneer deze eindigt (en de toegang tot het ICT systeem dus vervalt). Vanzelfsprekend alles volgens de AVG privacywetgeving. voor gratis toegangskaarten. Meer weten over de NIVO Gastenmodule? Bel vandaag nog Jolanda van den Akker op 06-14296120 voor een afspraak om meer te weten over onze turnkey IDM oplossing.

wat andere scholen zeggen over NIVO

Onderwijsvakbeurs IPON 2020, stand A039

November 2019

Weten wat een Identity Management systeem voor uw school kan betekenen? Hoe u kosten bespaart en efficiënter met uw tijd om kunt gaan. Waarbij veiligheid voorop staat?

Kom dan woensdag 5 & donderdag 6 februari 2020 naar Jaarbeurs in Utrecht voor de onderwijsvakbeurs IPON. In stand A039 vindt u IDFocus met onze kant en klare Identity Management oplossing voor het voortgezet onderwijs. Op onze stand vertellen wij u er graag alles over. Via deze link kunt u zich aanmelden voor gratis toegangskaarten. En ben u in februari niet in de gelegenheid om naar Utrecht te komen, dan komen wij natuurlijk graag naar u toe! Bel dan 06-14296120 voor een afspraak om meer te weten over onze IDM oplossing.