Bonifatiuscollege stroomlijnt IDM met NIVO

Meer doen met minder mensen. Net als veel andere scholen binnen het voortgezet onderwijs, heeft ook het St. Bonifatiuscollege in Utrecht hiermee te maken. Sinds enkele jaren werken de leerlingen op deze school met een iPad. Het gebruik hiervan is stapsgewijs ingevoerd, maar nu beschikken alle 1560 leerlingen over zo’n device. Naast digitaal materiaal voor de lessen, krijgen de leerlingen via hun tablet onder andere toegang tot verschillende ICT diensten. Het moge duidelijk zijn, ICT is onmisbaar geworden op het voortgezet onderwijs. Combineer dat met de strengere privacywetgeving en u ziet het takenpakket van de ICT-afdeling alleen maar toenemen.

Stroomlijnen van beheer

Toen de systeembeheerder op het Bonifatiuscollege en collega’s zich gingen oriënteren op een Identity Management Systeem waren een aantal criteria essentieel; het systeem moest zekerheid bieden, betaalbaar zijn en de leerlingenadministratie en ICT-afdeling wezenlijk ontlasten. Het hele proces rond het beheer van de authenticatie en autorisatie van gebruikers is cruciaal. Maar dit moet natuurlijk wel secuur en veilig gebeuren.

NIVO is een betaalbare oplossing

‘De prijzen van IDM-aanbieders in de markt zijn echt torenhoog; Identity Management software is vaak toch maatwerk en er zijn maar weinig serieuze aanbieders in de markt. Aan de andere kant worden de budgetten binnen het onderwijs krapper, terwijl scholen steeds meer willen en moeten. Het loont dus écht om je goed te oriënteren op mogelijkheden en leveranciers’, vertelt de systeembeheerder.

Kant-en-klare IDM oplossing

‘Vanuit de producten van MicroFocus lagen er contacten met IDFocus. We hebben vervolgens met ze rond de tafel gezeten en waren aangenaam verrast door hun kennis en ervaring uit het veld. Want het valt niet mee om een partij te vinden die én verstand heeft van IDM én van Linux én van Microsoft! En als je dan ook nog ziet, wat NIVO als kant en klare Identity Management oplossing voor het voortgezet onderwijs biedt, plus het zeer interessante prijskaartje, dan is de keuze snel gemaakt!

Maximale aandacht voor klant

Vanaf dag 1 heeft IDFocus aangetoond, dat het team beschikt over gedegen kennis van hun product en van de markt. Het is misschien wel een kleine organisatie, maar ze weten terdege waar ze het over hebben. Dat geeft zekerheid. Bovendien zijn wij geen ‘nummer’ binnen IDFocus; we hebben goed persoonlijk contact en bij vragen of problemen krijgen wij zeer snel een reactie.

Kennis van databases, hardware en software

Door drukte en personele problemen binnen het St. Bonifatiuscollege is de overgang naar NIVO in etappes gegaan. Dat gaf ons evenwel de ruimte om alles goed voor te bereiden en alle stappen en consequenties op papier te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wachtwoordenbeleid, aan de correspondentie naar alle betrokkenen (leerlingen, ouders, medewerkers etc.) en wie welke rol mag hebben.

Zeer goede support

Ondanks onze lange integratieperiode, is de support vanuit IDFocus is al die tijd optimaal gebleven. Ze snappen het totale spectrum waarmee een VO-school te maken heeft; dus de schoolomgeving, databases, systemen, hardware én software. En bij storingen of vragen reageren ze snel, maar ze houden de programmatuur ook zelf in de gaten. Zodra wij te maken hebben met een storing, ongeachte het niveau, dan trekken zij eveneens aan de bel. Dat is nou proactief meedenken met de klant. We zouden zo weer voor IDFocus kiezen!’

Over het St. Bonifatiuscollege

Het St. Bonifatiuscollege (in de volksmond ook wel ‘Boni’ genoemd) is een Nederlandse rooms-katholieke middelbare scholengemeenschap. In de Utrechtse wijk Abstede, krijgen hier zo’n 1560 leerlingen les op het gymnasium, atheneum en havo. Naamgever van de school is de middeleeuwse heilige bisschop Bonifatius.  De school maakt deel uit van de Willibrord Stichting (met elf scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Utrecht).

Bonifatiuscollege gebruikt NIVO
Bonifatiuscollege kiest voor NIVO
Bonifatiuscollege kiest voor NIVO
NIVO koppeling met Magister
Bonifatiuscollege gebruikt NIVO